Napomena za putnike koji putuju u republiku Tursku : " Važnost pasoša mora biti 6 meseci nakon povratka !!! "
Toggle Bar

Doček Nove Godine 2020

Nova Godina 2020| Istambul Prag Temišvar Nova Godina Krakov | Nova Godina Pariz | Nova godina Berlin Nova godina 2020 Rim • Putovanja za docek nove godine 2020 AVIONOM ili AUTOBUSOM

Istanbul 6 dana / 3 noći - Bus

Informacije Aranzmana

Doček Nove 2020. godine

 

6 DANA / 3 NOĆI – AUTOBUSOM
TERMIN PUTOVANJA: 29.12.2019. – 03.01.2020. godine

 

Otkrijte sa nama bogatu istorijsku i kulturnu baštinu carskog grada koji se prostire na dva kontinenta, spajajući Evropu sa Azijom, Istok sa Zapadom; grad u kome su "stolovali" brojni hrišćanski carevi i sultani, i sa kojeg se upravljalo moćnim Otomanskim carstvom... i dočekajte „najluđu” noć krstareći po Bosforu!
PROGRAM PUTOVANJA:
1. dan, 29.XII'19. NOVI SAD...
Polazak autobusa u 16:00 časova sa parkinga kod hotela Sajam,Novi Sad. Iz Beograda u 18:00 časova sa turističkog terminala kod Lastine garaže. . Noćna vožnja kroz Srbiju i Bugarsku sa kraćim pauzama radi odmora do Istanbula.
2. dan, 30.XII'19. ISTANBUL
Dolazak u Istanbul u prepodnevnim satima. Fakulativno panoramsko razgledanje grada sa stručnim lokalnim vodičem (Valensov akvadukt, Zlatni rog, most Galata, moderni kvartovi Bejoglu i Taksim, silazak na Bosfor, palata Dolma Bahče – poslednja rezidencija otomanskih sultana), prelazak na azijsku stranu, odlazak do vidikovca Čamlidža odakle se pruža jedinstven pogled na novi evropski deo Istanbula. Smeštaj grupe u hotel. Posle kraćeg odmora info sastanak u holu hotela radi dogovora oko daljeg realizovanja programa.Noćenje. NAPOMENA:U zavisnosti od guzve na granicnim prelazima,i duzine puta,panoramsko razgledanje grada moze biti odlozeno za kasnije,ili uradjeno sledeci dan.
3. dan, 31.XII'19. ISTANBUL
Doručak – švedski sto. . Fakultativni obilazak Aja Sofije, Sultan Ahmetove džamije, hipodroma, Topkapi dvorca. Povratak u hotel radi pripremanja za „najludju” noć. Fakultativno SVEČANI DOČEK NOVE GODINE (krstareći Bosforom ili u nekom od restorana). Noćenje.
4. dan, 01.I'20. ISTANBUL
Doručak – švedski sto. Slobodno prepodne za odmor ili šetnju starim centrom Istanbula. U popodnevnim satima mogućnost fakultativnog odlaska na krstarenje Bosforom. Slobodno vreme. Povratkom u hotel priprema za još jednu „ludu” noć fakultativnim odlaskom na Tursko veče u nekom nacionalnom restoranu (program sa trbušnim plesom, turskim folklorom i pevačima). Noćenje.
5. dan, 02.I'20. ISTANBUL
Doručak – švedski sto Napustanje soba do 12h. Fakultativno obilazak raskošne palate u stilu baroka – Dolma Bahče.Polazak za Srbiju u 16:00h.. Vožnja preko Bugarske do Srbije
6. dan, 03.I'20. BEOGRAD
Dolazak na mesto polaska u jutarnjim časovima.

 instanbul2019 nova godina

ARANŽMAN OBUHVATA:
Prevoz autobusom visoke turističke klase, sa kompletnom opremom (audio-video, grejanje, DvD)
3 noćenja sa doručkom (švedski sto) u htl 3* po izboru
Obilaske prema programu
Troškove vodiča iz Srbije
Usluge turističkog vodiča koji je licenciran od strane TURSAB-a

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
Medjunarodno zdravstveno osiguranje po uslovima Dunav osiguranja
Troškove fakultative ( Panoramski obilazak grada -10 €; Top Kapi, Hipodrom, Plava džamija i Aja Sofija–45 €; palata Dolma Bahče –30 €, dnevno krstarenje Bosforom –20 €)
Novogodišnje Krstarenje Bosforom, neograničeno piće i hrana (Cena naknadno ), stranke se odlučuju prilikom prijave za aranžman
Novogodišnja repriza – Tursko veče (35 €)
Individualne troškove
Dodatne hotelske usluge

USLOVI PLAĆANJA:.
40% prilikom rezervacije, ostatak minimum 10 dana pred polazak
Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije
Cena je garantovana samo za uplaćeni deo iznosa, dok je ostatak podložan promenama
Usled promena na monetarnom tržištu agencija PRESTIGE TRAVEL zadržava pravo korekcije cena
DOPLATA:.
za 1/1 sobu: 50€ hotel 3 * i 80€ hotel 4*
POPUSTI:
Dete od 2-12 godina ima popust od 30% u pratnji dve punoplatežne osobe(ima sedište u autobusu i nema krevet)

 

 

Za putnike koji putuju sopstvenim prevozom potrebni su još:
REZERVACIJA HOTELA - VOUCHER (dobija se u Agenciji)
POLISA OSIGURANJA (može se dobiti u Agenciji)

NAPOMENA: CENE FAKULTATIVNIH IZLETA SU PODLOZNE PROMENAMA

OPISI HOTELA:

Hotel Lal
Hotel se nalazi na 2 km od čuvene Kapali čaršije. Svaka smeštajna jedinica u hotelu Lal sadrži flat-screen TV sa satelitskim kanalima, mini-frižider i deo za sedenje. Kupatila u sklopu smeštaja obuhvataju tuš, fen za kosu, papuče i besplatan toaletni pribor. U hotelskom restoranu se svakog dana služi doručak. Tramvajska stanica Jusufpaša (Yusufpasa) nalazi se na 2 minuta pešice. Smeštajni objekat je udaljen 2,7 km od istorijske četvrti Sultanahmet, gde se nalaze Aja Sofija, Plava džamija i Cisterna bazilika. 

 

HOTEL Polanin 3*
Hotel se nalazi u centru starog dela grada – Laleli, u blizini Topkapija I Velikog Bazara. Poseduje klimatizovane dvokrevetne Itrokrevetne sobe sa TWC-om, internet konekcijom…Hotel poseduje restoran, bar, TV sobu. Dorucak – švedski sto.

HOTEL Grand Washington 4*
Hotel se nalazi u centru starog dela grada – Laleli, u blizini Topkapija I Velikog Bazara. Poseduje klimatizovane dvokrevetne I trokrevetne sobe sa TWC-om, Mini barom, internet konekcijom…Hotel poseduje Bazen (korišćenje ulazi u cenu), turso kupatilo, teretanu, restoran, bar, TV sobu. Doručak – švedski sto.

 

OPIS FAKULTATIVNOG PROGRAMA:
AJA SOFIJA; TOPKAPI PALATA – oba objekta se nalaze u samom srcu istorijskog dela Istanbula. Obilazak uključuje ulaznice za oba objekta i usluge vodiča.
Aja Sofija (obilazak 2.5h) najveća hrišćanska bogomolja. Na mestu crkve koju je izgradio Teodosije II a koja je izgorela u vreme vladavine cara Justinijana 532. godine sagrađena je i otvorena samo pet godina kasnije Sveta Sofija. Ona je postala crkva u kojoj se odvijalo krunisanje vizantijskih careva…..:
Top kapi palata (obilazak 3.5h) - izgradnju Topkapi sarayi-a Mehmed II Osvajač započeo je 1472. godine i trajala je šest godina, ali je i kasnijih vekova svako od sultana prema svojim htenjima prepravljao i dograđivao određene objekte. Zvanična rezidencija bila je do sredine 19. veka, a postala je muzej državnim ukazom 1924. godine. Palatu čini nekoliko stotina prostorija, ali samo najznačajnije su danas dostupne posetiocima, Prvo dvorište, u koje se ulazi kroz Imperijalnu kapiju, sa leve strane su bile štale, riznica livreja i džamija. Dalje niz dvorište nalazi se građevina sa duplim kupolama gde je nekada bio smešten Savet vezira, Odvojen kompleks predstavlja Harem, koji je u stvari bio najintimniji deo palate gde je sultan provodio vreme sa svojom porodicom. U trećem dvorištu palate nalazila se prestona dvorana koja se koristila za prijeme stranih izaslanika, a u nastavku je bila biblioteka. U četvrtom dvorištu, poznatijem kao „vrt lala“, na ivici terase uzdiže se kula, nekadašnja apoteka carske palate, a malo dalje je paviljon Mustafa paše, građen u najboljoj staroturskoj tradiciji i izvanredno dekorisan, Na kraju terase s desna može se uživati u prelepom pogledu na Bosfor i zaliv Zlatnog roga
KRSTARENJE BOSFOROM – Krstarenje Bosforom započinje sa pristaništa koje se nalazi u kvartu grada Sirkeci, nedaleko od istoimene Železničke stanice. Krstarenje traje oko 2 sata tokom kojih se razgledaju istorijski objekti sa evropske i azijske strane grada. Našim putnicima koji budu na krstarenju obezbeđen je i vodič koji će na adekvatan način upoznati sve prisutne sa kulturno istorijskim spomenicima koji se prema programu budu razgledali. Nakon krstarenja odlazi se do dela grada koji se naziva Fener. U Feneru će se posetiti sedište Vaseljenske patrijaršije – „patrijaršija nad patrijaršijama“. Obilazi se crkva Sv. Georgija iz 19. veka. Upoznavanje sa značajem Carigradske Patrijaršije osnovane još u 4. veku. Obilazak uključuje prevoz autobusom do Sirkedžija, krstarenje i usluge vodiča.
DOČEK NOVE GODINE-KRSTAREĆI BOSFOROM - Brod je dužine 70m i ima dve palube. Donja paluba je zatvorena sa sedišnim kapacitetom do 160 mesta, raspoređenih sa po 10 mesta za sedenje za jednim stolom, dok je gornja paluba poluotvorena. Brod je panoramskog tipa sa velikim staklima pogodnim za razgledanje u toku vožnje. Na donjoj palubi, pored sedećih mesta nalazi se i plesni podijum gde će biti program animacije trbušnog plesa. Program traje od 21:30h, kada je polazak broda iz luke, do 02:00h, kada je povratak broda u luku. Krstarenje započinje iz Zlatnog Roga (Golden Horn), preko Sirkeđiya, Ortakoya, Alibeykoya i Yildiztepe do mostova – Sultan Mehmeda i Fatih Paše, gde se brod okreće i polagano vraća u luku. Tačno u ponoć nalazimo se ispod Fatih mosta, koji povezuje evropsku i azijsku stranu i kod čuvene diskoteke Lajla (najveće u Istanbulu, odakle se pruža veličanstveni pogled na vatromet i sa evropske i sa azijske strane). Pored tradicionalnog programa na brodu će biti i DJ koji će ispunjavati muzičke želje poštovanih nam klijenata.
RESTORAN GAR– restoran se nalazi u delu grada Yenikapi i predstavlja jedan od najpoznatijih orijentalnih restorana Istanbula. Program počinje u 21.00h i traje do ponoći. Pre samog programa služi se večera koju sačinjavaju tradicionalni turski specijaliteti. Program se sastoji od nekoliko umetničkih tačaka. Trbušni ples će svakoga ostaviti bez daha, a tradicionalne turske igre će predstaviti bogatstvo folklora turske nacije.
DOLMA BAHČE PALATA– poslednje sedište sultana, izgradjena je između 1842. i 1856. godine. Palata sadrži 334 sobe, 25 salona, 6 kupatila i 6 terasa. Stil je mešavina baroka, rokokoa i imerijalnog turskog stila. Enterijer i namještaj palete je izveo Sesan, dekorater Pariske opere. Palata se može posetiti u okviru grupnih poseta i postoje dva obilaska: Selamluk (deo rezervisan za muškarce) i Haremluk (deo za žene). U muškom delu palate videćete državničke sobe, crvenu sobu gde su primani ambasadori, ogromnu ceremonijalnu salu za 2.500 ljudi sa najtežim lusterom na svetu (poklon kraljice Viktorije) i stepenice od kristala i mahagonija. U dvorcu se nalazi sve što je u tom periodu bilo najskuplje: venecijansko staklo, kristal, češki porcelan, belgijski tepisi... Jedna od prostorija je i spavaća soba sultana Abdul Aziza sa izloženim krevetom koji je specijano dizajniran za čoveka od 150 kilograma. U palati se nalazi i soba u kojoj je preminuo Mustafa Kemal Ataturk, 10.11.1938. godine, u 09:05 časova. Svi satovi u palati su zaustavljeni i pokazuju to vreme. Obilazak uključuje prevoz autobusom, ulaznicu za posetu i usluge vodiča.

 

* * * * * * * * * *
CENOVNIK BR. 1, VAŽI OD 24.09.2019
Aranžman je rađen na bazi od 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika
Organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre polaska.
Agencija zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja PRESTIGE CONSULTING RESEARCH DOO Novi Sad
Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.
ORGANIZATOR PUTOVANJA PRESTIGE CONSULTING RESEARCH DOO Licenca OTP 46/2017