PRESTIGE TRAVEL LETO 2020

TRAVEL AGENCY

Kušadasi 1 Maj

Informacije Aranzmana

 
KUŠADASI
7 dana / 4 noćenja AUTOBUSOM
28.04. -04.05.2020


Kušadasi, „Ostrvo ptica“, najpopularnije je tursko letovalište na Egejskom moru. Do pre dvadeset godina ovo je bilo malo ribarsko selo, a danas je renomirani turistički centar sa brojnim prodavnicama, neobičnim dućanima, prelepom marinom i živopisnim centralnim trgom – pešačkom zonom. Izgrađen na mestu antičkog grada Neapolis, pa je u tokom svoje istorije bio poznat pod tim imenom, ali i pod imenima Novi Efes i Scala Nuova. Do 15. veka gradom su upravljali trgovci iz Đenove i Venecije, a Turci ga osvajaju 1413. godine i pod njihovom vlašću on je i danas. Današnji naziv grada kovanica je od dve reči – ostrvo (ada) i ptica (kus).
.
PROGRAM PUTOVANJA:
1. DAN: Novi Sad – Beograd Polazak iz Novog Sada, u 14:00h sa parkinga kod ”Lokomotive ” i iz Beograda, u 15:30 h. Vožnja kroz Srbiju prema bugarskoj granici. Prelazak granice i nastavak vožnje kroz Bugarsku sa kraćim pauzama radi odmora.
2. DAN: Jedrene – Dardaneli – Čanakale Po prelasku bugarsko-turske granice vožnja pored Jedrena do Ečebata i prelazak Dardanela. Po dolasku u Čanakale smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.Nastavak puovanja do Kušadasija sa usputnim pauzama po potrebi radi odmora. Po dolasku u Kušadasi u popodnevnim časovima, smeštaj u hotel, večera i noćenje.
3. DAN: Čanakale –Troja – Kušadasi Doručak. Napuštanje hotela i polazak ka Kušadasiju uz obilazak ostataka drevnog grada Troje. Dolazak u Kušadasi u popodnevnim časovima. Smetaj u hotel. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.
4. DAN: Kušadasi – Efes – Kušadasi Doručak. Mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet do Efesa i razgledanje ruševina drevnog grada koji je nastao 2.000 godina pr.n.e. Obilazak efesa, Bogorodičine kuće, Artemidinog hrama… Nakon obilaska povratak u Kušadasi, u hotel. Večera i noćenje.
5. DAN: Kušadasi – Pamukale – Kušadasi Doručak. Nakon doručka Fakultativni izlet u Pamukale. To je jedno od najznačajnijih prirodnih obeležja Turske i svakako unikat u svetu. Zbog svog bajkovitog izgleda, često se poredi sa snežnim terasama ili zamrznutim vodopadima. Ime mu potiče od reči „pamukkale“ (dvorac pamuka) i nema veze sa snegom. Krečnjačke stene zaslužne za ovu zabludu, nastajale su hiljadama gosina i to taloženjem kalcijuma. Tektonsko pomeranje tla u basenu reke Menderes je uzrokaovalo potrese, ali ujedno i izdizanje velikog broja izvora vrele vode. Voda jednog od tih izvora sa visokom koncentracijom minerala je zapravo „krivac“ za stvaranje Pamukala. Prema jednoj legendi, dovoljno je samo 10 minuta provesti u ovoj vodi, čija temšeratura dostigne i 35 stepeni C, kako bi se podmladili 5 godina. Po bazenima se sme hodati isključivo bosonog. Nakon ovog uživanja, povratak u Kušadasi, u hotel. Večera i noćenje.
6. DAN: Kušadasi – Izmir – Jedrene Doručak. Posle doručka napuštanje hotela. Slobodno vreme u dogovoru sa pratiocem grupe i u dogovoreno vreme polazak iz Kušadasija. Putovanje do Čanakalea, prelazak Dardanela trajektom i nastavak vožnje pored Jedrena, prelazak tursko-bugarske granice i noćna vožnja preko Bugarske prema Srbiji sa pauzama radi odmora, po potrebi grupe.
7. DAN: Beograd – Novi sad Po prelasku bugarsko-srpske granice vožnja kroz Srbiju do Beograda i Novog Sada.

CENA ARANŽMANA:
129 € Specijal

139 € Standard

ARANŽMAN OBUHVATA:
• prevoz turističkim autobusom (klima, audio i video oprema) na relaciji navedenoj u programu
• smeštaj u Kušadasiju u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama na bazi 3 polupansiona
• smeštaj u Čanakalama u htl 3* na bazi noćenja sa doručkom.
• usluge pratioca grupe tokom putovanja
• obilaske prema programu uz pratnju stručnog lokalnog vodiča na našem jeziku
• troškove organizacije i vođenja aranžmana
• obilazak Troje
ARANŽMAN NE OBUHVATA:
• obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje – 750,00 din po osobi, obezbeđuje agencija
• fakultativne obilaske (minimum prijavljenih je 30 putnika)
• individulani troškovi
CENE FAKULTATIVNIH IZLETA: (podložne su promenama)
• Poseta Efesu, Bogorodičinoj kući sa lokalnim vodičem 35 €
• Izled do Pamukala sa lokalnim vodičem – 35 €

SMEŠTAJ: http://www.melikeotel.com/
Hotel Melike Lociran je na 100 m od mora i oko 80 m ,,Laides Beach,,,oko 2,5 km od centra. Hotel u svom sastavu ima bazen,restoran,stoni tenis,sef ( uz doplatu ) besplatan Wi-Fi. Sobe poseduju:TWC,terasu,TV,frižider ( ne sve sobe ),klimu ( ukljucena u cenu ). Usluge:dorucak-švedski sto i vecera-meni.
POPUSTI I DOPLATE:
• dete od 2 – 12 godine ima popust od 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (ima sedište u autobusu i imaju krevet).
• Doplata za jednokrevetnu sobu 50 €

USLOVI I NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:
• Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po srednjem kursu NBS na dan uplate
• u celosti
• 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre putovanja
• 40% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja deponovati čekove građana uz uvećanje 2% na mesečnom nivou i to da zadnji ček bude realizovan najkasnije 90 dana nakon putovanja
• platnim karticama (Dina, Visa, Master, Maestro)
• putem administrativne zabrane (prilikom prijave uplaćuje se depozit 30% od ukupne vrednosti aranžmana)

Napomena: Prilikom svake uplate obračunava se ekvivalent u EUR, i ostatak duga ostaje izražen u EUR. Uplaćeni iznos ne podleže promeni usled promena kursa EUR/DIN.

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.
Aranžman je rađen na bazi od 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika
organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre polaska.
Agencija zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Prestige travel Novi Sad
Licenca OTP br. 398/2020 od 13.02.2020.
Cenovnik br. 3 od 20.12.2019